In onderstaande lijst ziet u alle panden die op dit moment aan onze bemiddeling voor koop of huur zijn toevertrouwd.
Met het zoekformulier kunt u een eigen selectie maken in die lijst. Gebruik de blok- of lijstindeling om meer of minder details te zien.
Klik op de foto voor alle gegevens en meer foto’s.

Haarlemmerstraat 15, Leiden, Zuid-Holland, Nederland €795.000 Kosten Koper
Te koop
20
Specificatie
Hoogte plafond 0.0 m
Publicatie datum mrt 25, 2021
Oppervlakte 280 m2
Beschrijving
Bijgewerkt op: okt 28, 2021
Algemeen

Te koop

Te koop in hartje centrum Leiden een prachtig Gemeentelijk Monument uit de 17e Eeuw (ca. 1650).

Het geheel betreft een winkelruimte (ca. 59 M²) met daarachter opslagruimten met een verdieping erboven, alsmede een fraaie, goed gerestaureerde, pand boven de winkel.

Op goede en markante locatie aan het begin van de Haarlemmerstraat. (Gezien vanaf de Blauwpoortsbrug c.q. het Centraal Station Leiden).

Het pand is nog voorzien van diverse originele details zoals: granieten vloeren, deuren, plafonds en een prachtige beschoten kap etc.

Op eenvoudige wijze is een gastenverblijf te realiseren in de, achter de winkel, gelegen bebouwing bestaande uit een opslagruimte met verdieping en het dakterras.

Het object heeft als bestemming “Centrum”.

Laden en lossen voor de deur toegestaan tot 11.00 uur.

Ligging en bereikbaarheid

Het pand bevindt zich middenin het historische centrum en het kern-winkelgebied. Naast de vele gerenommeerde winkels, ligt het nabij de Haven (aan de Steenstraat/Turfmarkt), de 2-wekelijkse markt, de centrale bibliotheek, restaurants, gezellige terrasjes maar ook bezienswaardigheden

Leiden is uitstekend bereikbaar, zowel met de auto, fiets, openbaar vervoer en per boot.

Centraal gelegen in een levendig deel van het mooie historische centrum van Leiden met veel bezienswaardigheden o.a. molen de Valk, 3 musea’s, de Hooglandse Kerk, de Burcht liggen op een steenworp afstand. Ook is Leiden een echte studentenstad met verschillende faculteiten.

In alle jaargetijden zijn er wel een tal van activiteiten te beleven in het bruisende hart. Hier een kleine greep uit de jaarlijkse evenementen: lichtjesparade, sinterklaas, een kerstmarkt met een ijsbaan, het Leids Film Festival, de museumnacht, open Monumentendagen, Leids Cabaret Festival, verrassend winkelweekend en niet te vergeten ‘Het Leidens Ontzet”

Kortom een uitstekende locatie om juist hier te ondernemen “Leiden stad in ontwikkeling”.

Indeling en oppervlakte

De totale oppervlakte van begane grond winkel/bergingen/dagverblijf en een opslagruimte alsmede het magazijn is ca. 160 m² (BVO).

Het woonhuis heeft een totale oppervlakte van circa 120 m².

De genoemde maatvoering kan afwijken.

De totale perceelsoppervlakte bedraagt 190 m² eigen grond.

Indeling: (winkel)ruimte circa 59 m²: achter de winkel bevinden zich achtereenvolgens een dagverblijf, opslagruimte(n) en een magazijn. Boven het magazijn bevindt zich nog een ruimte en eventueel een dakterras. Totaal ca. 117 m², Daarnaast is achter de winkelruimte nog een plaats/tuintje aanwezig van circa 20 m².

Er is een mogelijkheid om de binnenplaats dicht te maken en bij de winkelruimte te trekken samen met de bergingen, dan wordt de winkelruimte in totaal ca. 189 m².

Een andere optie is om door de winkel een achterhuis te ontsluiten en dit te realiseren in de magazijnruimten en de ruimte boven het magazijn.

Op de verdieping aan de Haarlemmerstraat bevindt zich een prachtige bovenpand. Deze is uitsluitend via de winkelruimte te bereiken.

De pand op de 1e- en 2e verdieping is voorzien van woonkamer met grote kast (voormalige bedstede), een royale woon/eetkeuken met L-vormig blad vzv alle inbouwapparatuur en daartussen een ruime, moderne badkamer deze is voorzien van een inloopdouche, ligbad, wastafelmeubel en toilet.

Op de 2e verdieping bevinden zich slaapkamers onder de kap en een douchegelegenheid.

In 2000 is de bovenpand gerestaureerd met behoud van de monumentale deatils en is ook de kap vernieuwd en geïsoleerd.

Parkeervoorzieningen

In de directe omgeving is het betaald parkeren en voor vergunninghouders.

Op loopafstand bevinden zich 3 grote parkeergarages. Ook is vanaf het grote parkeerterrein Haagweg de stad eenvoudige te bereiken doormiddel van gratis pendelbussen. Parkeren in de parkeergarages en parkeerterreinen, is betaald parkeren en/of vergunninghouders. Diverse busverbindingen stoppen om de hoek en op korte loopafstand bevindt zich het Centraal Station.

Ook zijn er veel goede, bewaakte stallingfaciliteiten voor fietsen, brommers en scooters, veelal gratis.

Wijze van oplevering en opleveringsniveau

Het gehele pand wordt leeg opgeleverd.

Vraagprijs

De vraagprijs voor het geheel bedraagt € 795.000,= kosten koper.

Koopovereenkomst

Het koopcontract zal vervaardigd worden op basis van het standaard model Raad van Onroerende zaken (ROZ), zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Aanvaarding

Het object is in overleg te aanvaarden.

Locatie
Nu Informeer
Hypotheek Calculator